LES NOSTRES FESTES

L'origen de la història festiva de la nostra vila com moltes altres localitats de la nostra comarca, es remunta a la conquesta i fundació del Regne de València per Jaume I, perquè van ser aquests els que li van donar una realitat nova i diferent del que havia sigut fins llavors la tradició i la cultura.
L’any 1978 naix la Comparsa Carròs, primera Associació Cultural de Cristians de la Font d’en Carròs, a la qual van seguir la Comparsa La Badà (1981), El Maro (1981), El Rebolic (1991, ja desapareguda), i després la Cavallers.
La festa de Sant Antoni del Porquet de la Font d'en Carròs arranca en el segle XVI en el barri que hui es coneix com el de l'Ermita de Sant Antoni, antic raval ubicat fora de les muralles de la població, habitat en la seua gran majoria per moros i moriscos. Avui ve a celebrar-se de forma anual, el cap de setmana posterior al 17 de gener, dia del sant al qual obeeix el seu nom.
La Badà és el nom que se li dona a una festa que se celebra en la nostra vila l'endemà de la festa de Sant Vicent Ferrer.
Aquesta festa se celebra el cap de setmana posterior al 13 de juny, dia de la festivitat de Sant Antoni de Pàdua, i s'organitza pel barri que comprén els carrers Ramón i Cajal, Santa Teresa, Sant Francesc d'Assís, Oliva, del Salvador, Santa Isabel i la Mare de Déu del Remei.
És una festa de barri que se celebra pels veïns del carrer Sants Abdó i Senén i adjacents, popularment conegut com a carrer del cementeri, en el parc del cementeri. Se celebra dissabte a finals de juliol, en data pròxima al dia 29, dia de la festivitat dels Sants Abdó i Senén, màrtirs cristians, advocats contra les pedregades i Sants Patrons dels llauradors.
Festa que se celebra en el barri alt de la vila, al costat de l'església parroquial, al carrer Sant Domènec, en honor a Sant Domènec de Guzmán.
Actualment té lloc una romeria el primer diumenge del mes de setembre. Se celebra una romeria que ix des de la Font d'en Carròs i una vegada que s'arriba al castell té lloc una missa en honor a la Mare de Déu de Rebollet, així com un esmorzar i diferents actuacions.
L'Ermita de Sant Miquel es troba ubicada entre els termes de Rafelcofer i l'Alqueria, però és propietat municipal, i dista uns tres km de la població.